A gépi tanulás lesz 2017 megatrendje

  Világszinten több mint 300 millió okostelefon bővül majd a gépi tanulás képességével, jósolja a Deloitte.

  A beltéri GPS navigáció, az önvezető autók és a biometrikus azonosítás további fejlődését előrejelző Deloitte szerint a technológiai trendek közül idén a gépi tanulás lesz a leginkább meghatározó.

  Megatrendnek számít a gépi tanulás, amelynek széles körű elterjedése, különösen az okostelefonokban történő alkalmazása sok tekintetben kihat majd mindennapi életünkre, és javítani fogja felhasználói élményünket 2017-ben - mondta Stuart Johnston, a Deloitte technológiával, médiával és távközléssel foglalkozó csoportjának vezetője.

  A Deloitte szerint idén világszinten 300 millió fölé nő majd a gépi tanulás képességével bíró okostelefonok száma, amelyek külön programozás nélkül is képesek lesznek a rajtuk elérhető szolgáltatások testre szabására.

  Új korszakot nyit a funkcionalitás, a testre szabás és a más eszközökkel történő, hálózati kommunikáció terén az okostelefonokba épülő gépi tanulás - mondta Johnston. - A technológiának köszönhetően olyan személyre szabott számítógépet kapunk a kezünkbe okostelefon formájában, amelyen hálózatra csatlakozva és offline üzemmódban is individuális szolgáltatásokat érhetünk el.

  Példaként Johnston a telefonokon már ma is működő, gépi tanulásra épülő funkciókat említette: a prediktív szövegbevitelt, a használatra javasolt alkalmazások listázását, valamint az egyre fejlettebb hang- és arcfelismerő, biometrikus képességeket.

  Idén várhatóan olyan, szintén gépi tanulást alkalmazó technológiák terjednek majd el szélesebb körben, amelyek például nyomásérzékelő szenzoraikkal felismerik a felhasználó hangulatát, érzelmeit, életfunkciókról gyűjtenek adatokat, amelyekből előrejelzéseket adnak a felhasználó egészségi állapotára nézve, illetve azonosítják a környezetükben elhelyezkedő tárgyakat - mondta Johnston. - Mindezek a technológiák az eszközben levő feldolgozási kapacitást fogják használni.

  Miközben 2017 megatrendje a gépi tanulás lesz, a Deloitte szerint idén a beltéri navigáció a technológiai fejlődés új határvidékévé válik, amely a beltéri hálózati elérést, a személyre szabott felhasználói élményt és a térbeli tájékozódást egyaránt felöleli. A GPS technológia új alkalmazásai üzleti lehetőségekhez fogják juttatni az ingatlanhasznosítás, a kereskedelem, az egészségügy, a gyártóipar és a logisztika területének szereplőit.

  Időnk 90 százalékát épületeken belül töltjük, sok milliárd eszközt használunk tető alatt, ezért arra számítunk, hogy a beltéri navigáció hatása legalább akkora lesz, mint a kültérié, ha nem nagyobb - mondta Johnston. A Deloitte szerint a mind pontosabbá váló, beltéri navigációs technológia, a tájékozódáshoz elérhető adatmennyiség növekedése, az analitikai eszközök, a beltéri wifi útválasztók és a támogató, kommunikációs (pl. beacon) megoldások fejlődése együttesen fog hozzájárulni a piac bővüléséhez.

  Visszatérve a gépi tanuláshoz, azt a Deloitte-hoz hasonlóan a Gartner is 2017 meghatározó technológiai trendjei közé sorolta előrejelzésében, a mesterséges intelligenciával együtt.

  Több más piacelemző szerint a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia további területei mellett a vállalatoknak 2017-ben érdemes lesz odafigyelniük az adaptív biztonsági architektúrák, a kiterjesztett és a virtuális valóság, valamint a nyílt forráskódú szoftverek területén zajló fejlesztésekre is.

  Vásárlói Vélemények

  „Tisztelt Péter!
  Köszönjük támogatását, az új GPS készülék nagyon jól működik.
  Rendkívül fontos, hogy a koraszülöttmentésben – amikor ismeretlen címre kell mennünk – ne késlekedjünk a feladat elvégzésével, ne kelljen azzal töltenünk az időt, hogy keressük a címet.
  Segítségét a megmentett koraszülöttek nevében is hálásan köszönjük."

  Lendvai Barnabás

  Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért

  "Köszönöm a segítséget.Szuper a GPS és jó a frissítés. Egyszerű és gyors volt a régi törlése és az új felrakása a GPS-re. Mindent köszönök!"

  Kovács Zsolt

  "Kedves Péter!Őszintén szólva kissé kétkedve olvastam a sok pozitív véleményt. Elöször azt hittem, hogy csak egy "üzleti fogás", aminek kevés a valóságtartalma.

  Kellemesen csalódtam. Úgy az Ön üzleti hozzáállása, mint termékei elnyerték tetszésemet. Már régen nem tapasztalt udvarias, segítőkészségben volt részem. Bár csak minden így menne ebben az országban.

  Külön köszönöm a plussz ajándékot. Figyelemre méltó volt még, hogy a további kapcsolattartást is biztosítja ügyfelei számára, tehát nem hagyja magukra vásárlóit. Ez a mai kereskedelemben fehér hollónak számít.

  Mégegyszer köszönöm és csak ajánlani tudom leendő vásárlóinak!"

  T. Tamás

  "Csak tájékoztatni szeretnélek: Szuper!

  Most értem haza, egész nap használtam: Pesterzsébet, Budaörs, Érd, Zsámbék, haza Esztergom mellé. Tökéletesen működött (néhány útlezárást nem tudott, de azonnal újratervezte, amint másfelé mentem)."

  Fehér Csaba

  "Tényleg jó még mindig élvezem, pedig már nálam van jó ideje... Rengeteg beállítási lehetőség közül nem is tudom, hogy mennyi mindenre van lehetőség, de azt meg kell hogy hagyjam, TELJESEN KIELÉGÍTŐ!!!

  Szerintem egy kicsit sem különbözik a navigációs készülékektől... Pontosan ugyanazt nyújtja és a meleg start tényleg meleg. :)

  Meg kell jegyezzem hogy jómagam egy N73 -al használom a szoftvert és verhetetlen... Valószínűleg más telefonnal is tökéletesen működik, ebben viszont Péter biztosan tud segíteni. Első osztályú üzletember - mese nincs.

  Mindent összegezve tökéletesen jó szolgálatot nyújt. Tök jó!"

  © 2017 GPSNavigacio.eu

  Please publish modules in offcanvas position.