Maga a felhasználó a GPS a Microsoft új appjában

  Teljesen újszerű megközelítésen alapul a Microsoft új navigációs alkalmazása, amiben a belső terek feltérképezése a felhasználókra van bízva. Az általuk elkészített útvonalak alapján találhatnak meg mások egy helyet a nagyobb épületeken belül.

  A GPS megváltoztatta azt, ahogyan tájékozódunk a világban: okostelefonnal a kezünkben egy ismeretlen városban is könnyen feltalálhatjuk magunkat, bizonyos helyzetekben életmentő segítséget nyújt.

  Belső terekben viszont könnyen elveszhetünk, elég csak egy nagyobb bevásárlóközpontra, irodaházra, repülőtérre gondolni. Ez azért van, mert egyrészt a GPS jel falak között kevésbé megbízható, másrészt még nem centiméteres pontosságú a helyzet meghatározása.

  A Microsoft kiadta Path Guide nevű alkalmazását, ami épp erre a problémára kínál megoldást: a belső terekhez nyújt tájékozódási alapot, de nem GPS-szel teszi, hanem egy alternatív megoldással.

  Ezeket az útvonalakat a felhőben tárolja a szolgáltatás, így más felhasználók is használhatják azokat. Az app pontos instrukciókat ad arról, hogy adott épületen belül hány lépést kell tenni és milyen irányban, így vezet el a célhoz. A készítő képeket, hangfelvételt, jegyzetet is adhat egy útvonalhoz.

  Használatához nem szükséges semmilyen infrastruktúra, vagy térkép, csak a telefon beépített érzékelői. Minél több felhasználó készít útvonalakat, annál használhatóbb lesz a szolgáltatás, és a Microsoft elmondása szerint idővel az egymást átfedő utakat is lehetőség lesz összeolvasztani, így még több lehetőség válik elérhetővé.

  Az útvonalakat URL-en keresztül érhetik el azok, akik nem használják az alkalmazást, ezek e-mailben és weboldalakon keresztül is továbbíthatók. A Path Guide így jó szolgálatot tehet egyetemeken, múzeumokban, felhőkarcolókban is.

  A legtöbb, belső terekre tervezett navigációs megoldás általában költséges rendszerek telepítését igényli, vagy folyamatos karbantartást igényel – iBeacon, wifi, Bluetooth, RFID, infravörös, ultrahangos, vagy lézeres technológiák.

  A többi techóriás is próbál erre megoldást találni: a Google-nek például ott a Project Tango, ami 3D-s modelleket készít a környezetről. Mások pedig azzal próbálkoznak, miként lehet a GPS hatótávolságát kiterjeszteni nehezen elérhető helyekre, például óceánok mélyére – ahogy a pontosságát is folyamatosan finomítják.

  A Microsoft egyszerűen a felhasználókra bízta a feladatot. A Path Guide a Google Play áruházból telepíthetjük, de letölthetjük a telepítőfájlt is közvetlenül.

  Vásárlói Vélemények

  „Tisztelt Péter!
  Köszönjük támogatását, az új GPS készülék nagyon jól működik.
  Rendkívül fontos, hogy a koraszülöttmentésben – amikor ismeretlen címre kell mennünk – ne késlekedjünk a feladat elvégzésével, ne kelljen azzal töltenünk az időt, hogy keressük a címet.
  Segítségét a megmentett koraszülöttek nevében is hálásan köszönjük."

  Lendvai Barnabás

  Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért

  "Köszönöm a segítséget.Szuper a GPS és jó a frissítés. Egyszerű és gyors volt a régi törlése és az új felrakása a GPS-re. Mindent köszönök!"

  Kovács Zsolt

  "Kedves Péter!Őszintén szólva kissé kétkedve olvastam a sok pozitív véleményt. Elöször azt hittem, hogy csak egy "üzleti fogás", aminek kevés a valóságtartalma.

  Kellemesen csalódtam. Úgy az Ön üzleti hozzáállása, mint termékei elnyerték tetszésemet. Már régen nem tapasztalt udvarias, segítőkészségben volt részem. Bár csak minden így menne ebben az országban.

  Külön köszönöm a plussz ajándékot. Figyelemre méltó volt még, hogy a további kapcsolattartást is biztosítja ügyfelei számára, tehát nem hagyja magukra vásárlóit. Ez a mai kereskedelemben fehér hollónak számít.

  Mégegyszer köszönöm és csak ajánlani tudom leendő vásárlóinak!"

  T. Tamás

  "Csak tájékoztatni szeretnélek: Szuper!

  Most értem haza, egész nap használtam: Pesterzsébet, Budaörs, Érd, Zsámbék, haza Esztergom mellé. Tökéletesen működött (néhány útlezárást nem tudott, de azonnal újratervezte, amint másfelé mentem)."

  Fehér Csaba

  "Tényleg jó még mindig élvezem, pedig már nálam van jó ideje... Rengeteg beállítási lehetőség közül nem is tudom, hogy mennyi mindenre van lehetőség, de azt meg kell hogy hagyjam, TELJESEN KIELÉGÍTŐ!!!

  Szerintem egy kicsit sem különbözik a navigációs készülékektől... Pontosan ugyanazt nyújtja és a meleg start tényleg meleg. :)

  Meg kell jegyezzem hogy jómagam egy N73 -al használom a szoftvert és verhetetlen... Valószínűleg más telefonnal is tökéletesen működik, ebben viszont Péter biztosan tud segíteni. Első osztályú üzletember - mese nincs.

  Mindent összegezve tökéletesen jó szolgálatot nyújt. Tök jó!"

  © 2017 GPSNavigacio.eu

  Please publish modules in offcanvas position.