GPS-követési sérülékenységek

  Ez egy éjszakai rémálom. Az egyik teljesen megelőzhető. Két kutató felfedte problémáit több száz sebezhető GPS-szolgáltatással nyílt API-k és triviális jelszavak használatával (123456), ami számos adatvédelmi problémát eredményezett, beleértve a közvetlen követést is. Továbbá a sérülékeny szolgáltatások közül sok nyitott könyvtárakat tartalmaz, amelyek a naplózott adatokat teszik ki.

  Azonban a kedd közzététele komolyan kiterjeszti a korábbi kutatások körét, beleértve a több millió eszközt a piacon az A8 mini GPS tracker és az S8 adatvonal lokátorok segítségével. Mint sok IoT gadget, ezeknek az eszközöknek a számát fehér márkás eladók értékesítik, kevés vagy semmilyen biztonsággal.

  Kutatási eredményeik szerint a kiszolgáltatott szolgáltatások a helyinformációkat, az eszközmodellt és a típusinformációkat, az IMEI-számokat, a telefonszámokat (ahol az ilyen információkat használják a kérdéses eszközön), az egyéni hozzárendelt neveket, a hangfelvételeket és a képeket felderítik.

  Például: A hitelesített adatkitettségek mellett lehetőség van a helyelőzmények elérésére, parancsok küldése az eszközre (ugyanazok a parancsok, amelyeket SMS-ben küldenek), és aktiválják vagy kikapcsolják a földrajzi riasztásokat. Nincs szükség hitelesítésre.

  A képek és hangfelvételek esetében a kitettségek az érintett szolgáltatás webhelyén nyílt könyvtárak segítségével történtek.

  Az értesítések 2017 novemberében kezdődtek, és a kutatók által közzétett idősor szerint lassú folyamat volt. A problémákat az okozta, hogy a legtöbb sérülékeny szolgáltatásnak nem volt kapcsolatfelvételi adatai, valószínűleg azért, mert újraeladók.

  Négy domain nem sérülékeny, és megoldotta a problémákat. Tizenhat domain (a cikk megírása idején) már nem reagál az automatizált koncepció-tesztelésre, így rögzíthetők, de az eredmények nem meggyőzőek.

  Végül, 79 felfedezett domain továbbra is sérülékeny. Úgy gondolják, hogy a weboldalak többnyire átmásolódnak és beillesztésre kerülnek, de pontosan a szolgáltatások szaporodása marad rejtély. Így lehetséges, hogy más weboldalak ott vannak az adatok felfedésével. Míg a kutatók meg vannak győződve arról, hogy megtalálják az összes kiszolgáltatott területet, nem biztos, hogy 100 százalékos lehet.

  "Jelenleg 79 olyan domain van (beleértve az aldomaineket is), amelyek még mindig sérülékenyek, de nem tudjuk kiküszöbölni azt a lehetőséget, hogy más aldomainek is vannak sérülékeny tartományban. Nem zárhatjuk ki azt sem, hogy több olyan webhely is létezik, amelyek azonos sebezhetőségeket mutatnak, "Mondta Gruhn a Sós Hash közelmúltbeli interjújában.

  Vásárlói Vélemények

  „Tisztelt Péter!
  Köszönjük támogatását, az új GPS készülék nagyon jól működik.
  Rendkívül fontos, hogy a koraszülöttmentésben – amikor ismeretlen címre kell mennünk – ne késlekedjünk a feladat elvégzésével, ne kelljen azzal töltenünk az időt, hogy keressük a címet.
  Segítségét a megmentett koraszülöttek nevében is hálásan köszönjük."

  Lendvai Barnabás

  Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért

  "Köszönöm a segítséget.Szuper a GPS és jó a frissítés. Egyszerű és gyors volt a régi törlése és az új felrakása a GPS-re. Mindent köszönök!"

  Kovács Zsolt

  "Kedves Péter!Őszintén szólva kissé kétkedve olvastam a sok pozitív véleményt. Elöször azt hittem, hogy csak egy "üzleti fogás", aminek kevés a valóságtartalma.

  Kellemesen csalódtam. Úgy az Ön üzleti hozzáállása, mint termékei elnyerték tetszésemet. Már régen nem tapasztalt udvarias, segítőkészségben volt részem. Bár csak minden így menne ebben az országban.

  Külön köszönöm a plussz ajándékot. Figyelemre méltó volt még, hogy a további kapcsolattartást is biztosítja ügyfelei számára, tehát nem hagyja magukra vásárlóit. Ez a mai kereskedelemben fehér hollónak számít.

  Mégegyszer köszönöm és csak ajánlani tudom leendő vásárlóinak!"

  T. Tamás

  "Csak tájékoztatni szeretnélek: Szuper!

  Most értem haza, egész nap használtam: Pesterzsébet, Budaörs, Érd, Zsámbék, haza Esztergom mellé. Tökéletesen működött (néhány útlezárást nem tudott, de azonnal újratervezte, amint másfelé mentem)."

  Fehér Csaba

  "Tényleg jó még mindig élvezem, pedig már nálam van jó ideje... Rengeteg beállítási lehetőség közül nem is tudom, hogy mennyi mindenre van lehetőség, de azt meg kell hogy hagyjam, TELJESEN KIELÉGÍTŐ!!!

  Szerintem egy kicsit sem különbözik a navigációs készülékektől... Pontosan ugyanazt nyújtja és a meleg start tényleg meleg. :)

  Meg kell jegyezzem hogy jómagam egy N73 -al használom a szoftvert és verhetetlen... Valószínűleg más telefonnal is tökéletesen működik, ebben viszont Péter biztosan tud segíteni. Első osztályú üzletember - mese nincs.

  Mindent összegezve tökéletesen jó szolgálatot nyújt. Tök jó!"

  © 2017 GPSNavigacio.eu

  Please publish modules in offcanvas position.