Hogyan lehet nyomon követni az okostelefon-felhasználókat, amikor kikapcsolta a GPS-t?

  iphoneAmint kiderül, a helymeghatározó szolgáltatások (például GPS) kikapcsolása az okostelefonon nem jelenti azt, hogy a támadó nem tudja használni az eszközt a tartózkodási helyének meghatározására.

  A Princeton Egyetem kutatóinak egy csoportja olyan új felhasználói helymeghatározási mechanizmust dolgozott ki, amely kihasználja az okostelefonon tárolt nem szenzoros és érzékszervi adatokat (a környezeti levegőnyomást, a készülék címét, időzónáját, hálózati állapotát, IP-címét stb.) És nyilvánosan - elérhető információk a felhasználó tartózkodási helyének becsléséhez.

  A PinMe mechanizmus

  A nem szenzoros és szenzoros adatok a felhasználók okostelefonjaiban tárolódnak, és a felhasználók jóváhagyása nélkül könnyen hozzáférhetnek az alkalmazásokhoz, ami azt jelenti, hogy az adatokat egy rosszindulatú alkalmazással rögzíthetjük, vagy számos legitim fitnesz figyelő alkalmazás adatbázisából gyűjthetünk.

  A kutatók olyan alkalmazást használtak, amely nem fér hozzá a GPS-hez, és nincs engedélye a látható mobil bázisállomások vagy a látható WiFi hálózatok szolgáltatáskészlet-azonosítójának (SSID) azonosítására.

  A nyilvánosan elérhető kiegészítő információk az alábbi információkból állnak:

  • Navigációs és emelkedési térképek (a PinMe használja az OpenStreetMap és a Google Map API-t);
  • Időjárásjelentések (például a Weather Channel-ből);
  • Légiforgalmi adatok adatbázisai (a PinMe OpenFlight-eket használ);
  • A vonatok címadatbázisai (A kutatók a Google Térképen alapulnak);
  • Szállítási menetrendek (különböző formában online, gyakran különböző API-kon keresztül).

  A rendszer különböző jellemzőket használ a cél céljáról (séta, repülővel, autóval vagy vonattal) és különböző tevékenységekre, hogy felfedezze a cél célját vagy az utolsó helyet.

  "A kísérleti eredmények azt mutatják, hogy a kezdeti helymeghatározás ismerete nélkül a PinMe egyetlen pontos vezetési útvonalat tudott visszaadni, amely nagyon hasonlít a GPS-olvasatok által biztosított pályához" - jelentette be a kutatók.

  Valójában a kutatók úgy vélik, hogy a PinMe a GPS alternatívájaként használható olyan esetekben, amikor a GPS-t nem lehet megbízni az esetleges jelzavarok miatt.

  Lehetséges ellenintézkedések

  Számos ellenintézkedést figyeltek meg a helymeghatározás elleni támadás kockázatainak mérséklése érdekében, és magukban foglalják az érzékelők mintavételezési sebességének, az érzékelő adatok manipulálásának és az érzékelők kikapcsolásának korlátozását.

  "A hardveres kioldó kapcsoló, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsan és egyszerűen kikapcsolja az összes érzékelőt vagy olyan érzékelő nélküli üzemmódot, amelyet az operációs rendszerben hajtanak végre, ahol egyetlen alkalmazás sem képes szenzoros információt szerezni, lehetővé teszi a felhasználó számára az információs szivárgás könnyű leállítását, ha gyanítja, hogy ott adatvédelmi kockázatok lehetnek. Például a felhasználó kikapcsolhatja az összes érzékelőt, amikor vezet, és így biztosítja, hogy egyetlen alkalmazás sem nyomon tudja követni.

  Vásárlói Vélemények

  „Tisztelt Péter!
  Köszönjük támogatását, az új GPS készülék nagyon jól működik.
  Rendkívül fontos, hogy a koraszülöttmentésben – amikor ismeretlen címre kell mennünk – ne késlekedjünk a feladat elvégzésével, ne kelljen azzal töltenünk az időt, hogy keressük a címet.
  Segítségét a megmentett koraszülöttek nevében is hálásan köszönjük."

  Lendvai Barnabás

  Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért

  "Köszönöm a segítséget.Szuper a GPS és jó a frissítés. Egyszerű és gyors volt a régi törlése és az új felrakása a GPS-re. Mindent köszönök!"

  Kovács Zsolt

  "Kedves Péter!Őszintén szólva kissé kétkedve olvastam a sok pozitív véleményt. Elöször azt hittem, hogy csak egy "üzleti fogás", aminek kevés a valóságtartalma.

  Kellemesen csalódtam. Úgy az Ön üzleti hozzáállása, mint termékei elnyerték tetszésemet. Már régen nem tapasztalt udvarias, segítőkészségben volt részem. Bár csak minden így menne ebben az országban.

  Külön köszönöm a plussz ajándékot. Figyelemre méltó volt még, hogy a további kapcsolattartást is biztosítja ügyfelei számára, tehát nem hagyja magukra vásárlóit. Ez a mai kereskedelemben fehér hollónak számít.

  Mégegyszer köszönöm és csak ajánlani tudom leendő vásárlóinak!"

  T. Tamás

  "Csak tájékoztatni szeretnélek: Szuper!

  Most értem haza, egész nap használtam: Pesterzsébet, Budaörs, Érd, Zsámbék, haza Esztergom mellé. Tökéletesen működött (néhány útlezárást nem tudott, de azonnal újratervezte, amint másfelé mentem)."

  Fehér Csaba

  "Tényleg jó még mindig élvezem, pedig már nálam van jó ideje... Rengeteg beállítási lehetőség közül nem is tudom, hogy mennyi mindenre van lehetőség, de azt meg kell hogy hagyjam, TELJESEN KIELÉGÍTŐ!!!

  Szerintem egy kicsit sem különbözik a navigációs készülékektől... Pontosan ugyanazt nyújtja és a meleg start tényleg meleg. :)

  Meg kell jegyezzem hogy jómagam egy N73 -al használom a szoftvert és verhetetlen... Valószínűleg más telefonnal is tökéletesen működik, ebben viszont Péter biztosan tud segíteni. Első osztályú üzletember - mese nincs.

  Mindent összegezve tökéletesen jó szolgálatot nyújt. Tök jó!"

  © 2017 GPSNavigacio.eu

  Please publish modules in offcanvas position.